“Anderen wisten niet dat ik me zo rot voelde”

Kim is 18 jaar en zit in haar eerste jaar HBO. Sinds een aantal maanden heeft ze nergens zin meer in en mislukken haar tentamens. Haar vriendinnen kent ze  nog van de middelbare school en ze ziet hen alleen in het weekend. Als ze dan uitgaan heeft ze geen zin om over problemen te praten. Ze slaapt slecht, ligt uren wakker en ’s morgens kan ze haar bed niet uitkomen.

large_2008_1_135535-72.jpgKim is de oudste in haar gezin. Ze woont sinds kort op kamers. Haar ouders en broers zijn naar het oosten van het land verhuisd omdat vader daar een baan kreeg. Kim wilde haar opleiding hier afmaken en is niet mee verhuisd. Volgens Kim weten haar ouders wel dat ze het niet makkelijk vindt om zelfstandig te wonen, maar niet dat het zo slecht met haar gaat.

Naar de Jeugdriagg
Haar mentor heeft Kim aangesproken over haar slechte studieresultaten. Zij geeft haar het advies contact op te nemen met de Jeugdriagg. Tijdens de intake wordt duidelijk dat Kim zich wel heel vaak rot en wanhopig voelt. Ook dat ze zich voor de buitenwereld  “groot” houdt.

Individuele gesprekken en de “grip op je dip” cursus
Kim vindt het moeilijk om in groepstherapie te gaan. In een aantal individuele gesprekken kan Kim haar hart luchten. Daarna is ze gemotiveerd om aan een 'grip op je dip' cursus deel te nemen.

Contact met anderen
Kim leert afspraken plannen met vrienden en vriendinnen waardoor de dagen minder leeg zijn. Ze maakt een vaste belafspraak met haar ouders en haar broers komen af en toe bij haar logeren. In de cursus leert ze hoe gedachten en gevoelens elkaar beïnvloeden en hoe ze zelf meer grip kan krijgen op haar situatie.

Psychische problemenStuur door naar vriend

Enveloppe